.NL Domeinen bewaren na veranderen van je naam

Jun 23, 2015 | News NL

Het gebeurd wel eens met je bedrijf, je hebt een domeinnaam die je jaren geleden hebt geregistreerd, maar dan gebeurd het je bedrijf/school/vereniging gaat verder onder een andere naam wat doe je dan met de oude naam ? Opzeggen of Behouden ?

Als je je domein opzegt dan zal het na een tijdje beschikbaar komen voor een nieuwe registrant, ze kunnen dan van alles op je ‘oude’ domein zetten wat ze willen, ook teksten waar jij helemaal niet mee geassocieerd wil worden. Zo gebeurde dit met een Basis School in Geldrop, na 2 jaar was er in eens erotische content te vinden op het domein. Ziek, ja zeker want een basischool zou hier helemaal nooit naar mogen verwijzen maar de keus was in 2013 gemaakt om het domein op te heffen.

De oplossing is eenvoudig, zorg er voor dat je je domeinnaam gewoon niet opzegt je gaat dus eigenlijk je oude domeinen bewaren, en stuur al het verkeer van het ‘oude’ domein door naar het nieuwe domein. Je blijft dan in iedergeval makkelijk te vinden voor iedereen en je voorkomt dat een ander content plaatst op het oude domein waar je liever niet mee geassocieerd wil worden.

Het behouden van je .NL domein kost je maar EUR 7,44 excl BTW per jaar, dus voor die prijs bespaar je je een heleboel ellende.

Questions? We can help.

Translate »